Grafisch ontwerp voor maatschappelijk bewusten
<< Terug

ARTIKEL.

5 redenen waarom je plannen het best visueel kunt maken

Je hebt een plan. Een goed plan. Maar heb je ook draagvlak? Om je plan te realiseren heb je medewerking nodig. En deze krijg je het liefst zo effectief mogelijk. Sterker nog, wanneer je niet effectief bent gaat het vaak mis. Dit artikel laat zien waarom een plan visueel maken een goed idee is.


1. Wanneer je letterlijk verbanden ziet, ontstaan nieuwe inzichten. Bij jou, maar ook bij mensen met wie je het plan deelt. Dit geeft je waardevolle input van anderen, waardoor je het plan constant naar een hoger niveau tilt. 


2. We worden overspoeld met informatie. Dus moet je slim zijn in je manier van vertellen. Onderzoek toont aan dat we gevisualiseerde informatie 60.000 keer sneller verwerken dan tekst. Zo kun je meer vertellen door minder woorden te gebruiken.  


3. Bijna alle informatie die naar ons brein wordt gestuurd is visueel. Hierdoor is maar liefst de helft van onze hersenen ingesteld op visuele verwerking. Het is dus niet gek dat we complexe materie beter en sneller begrijpen wanneer het verbeeld is. 


4. We kunnen slechts zo’n 20% van wat we lezen onthouden, en 10% van wat we horen. Maar van wat we zien kunnen we wel 80% onthouden. 


5. Emotie is essentieel om mensen intrinsiek gemotiveerd te krijgen. En niets roept sneller emoties op dan visuele content. Van ontroering en geborgenheid tot humor en woede, je kunt het met één beeld oproepen.

(Om dit extra kracht bij te zetten kun je voor de inhoud gebruik maken van de WHY-techniek van Simon Sinek. Lees artikel)

Wil je meer inzichten, omdat je bezig bent overtuigende content te creëren?

Gratis download
Download toffe inzichten.

Bij het versturen van je e-mailadres kan je maximaal twee frisse e-mails van mij verwachten.

ANDERE ARTIKELEN.

Een fris of niet fris communicatiemiddel

7 redenen waarom goede plannen vaak stranden

Welke certificeringen hebben onze producten en wat betekenen ze?


Naar alle artikelen >>

info@frisseplannen.nl Bel: 06 47 218 000

Grafisch ontwerp voor maatschappelijk bewusten

Onderdeel van Carli-d. KVK 30218894.


Algemene Voorwaarden - AVG-Privacy Statement