Grafisch ontwerp voor maatschappelijk bewusten
<< Terug

Infographics
Ameland slim verwarmen

Net als alle gemeenten moet Ameland bedenken hoe alle woningen te verwarmen zonder aardgas te verbruiken. Ameland wil dit 15 jaar sneller doen dan de rest van Nederland.

De gemeente onderzoekt nu vier mogelijke opties. Het gaat om technische en complexe oplossingen. Omdat de bewoners een grote rol spelen in de beslissing welke optie het gaat worden, moet iedereen begrijpen wat de opties precies inhouden. Wat betekent het voor de mensen thuis? Wat moet er gebeuren op straatniveau? Waar liggen de kosten? Waar liggen de gevaren? Wat weten we al? Wat moet nog onderzocht worden?

Er zijn vier animaties van de praatplaten in ontwikkeling. Deze zijn zonder begeleiding van een techneut te bekijken en te begrijpen.

GEMAAKTE COMMUNICATIEMIDDELEN
De opties zijn als infographic verbeeld op vier praatplaten. Platen waar je met een groep techneuten of bewoners omheen kunt staan en een gesprek over kunt voeren. Er is een folder die huis-aan-huis wordt verspreid, zodat de bewoners weten wat er gaat gebeuren en hoe ze mee kunnen beslissen. En vier animaties zijn in ontwikkeling voor op de website, die de mogelijke opties stap voor stap uitleggen.

Zie meer ontwerpen >>

GERELATEERDE ARTIKELEN.

Waarom groen vaak alleen maar groen lijkt en het niet is.

Hoe het toch komt dat je mensen niet kunt overtuigen met feiten en cijfers

5 redenen waarom je plannen het best visueel kunt maken


info@frisseplannen.nl Bel: 06 47 218 000

Grafisch ontwerp voor maatschappelijk bewusten

Onderdeel van Carli-d. KVK 30218894.


Algemene Voorwaarden - AVG-Privacy Statement