Grafisch ontwerp voor maatschappelijk bewusten
<< Terug

ARTIKEL.

Welke certificeringen hebben onze producten en wat betekenen ze?

Ons drukwerk voldoet aan onderstaande eisen:
Het EcoPrinted® beeldmerk staat garant voor drukwerk dat gebaseerd is op negen duurzaamheidscriteria. Deze criteria tezamen staan garant voor het naleven van de hoogst mogelijke milieueisen in de grafische industrie op dit moment:

 1. IPA-vrije offset producties
 2. Gebruik van BIO inkten
 3. Chemieloze CTP
 4. Elektrisch of collectief transport
 5. Gebruik van FSC gecertificeerde papiersoorten
 6. CO2 neutraal certificering
 7. ISO 14001 certificering
 8. Duurzaam inkopen certificering
 9. Groene stroom certificering

   

IPA
IPA is een oplosmiddel dat door het grootste gedeelte van de Nederlandse grafische industrie wordt gebruikt. IPA is door de toxische werking slecht voor mens en milieu. Onze drukker werkt IPA-vrij.

BIO-INKTEN
Drukkers kunnen drukken met synthetische inkt of plantaardige inkt. Met dat laatste drukken onze drukkers. De kleur zelf is altijd gemaakt met chemisch pigment.

CHEMIELOZE CTP
Drukplaten kunnen met of zonder chemische ontwikkelbaden worden geproduceerd. Onze drukkers werken zonder.
 


FSC staat voor Forest Stewardship Council®, een internationale organisatie die zich inzet voor wereldwijd behoud en verantwoord bosbeheer. Het keurmerk beoordeelt de herkomst van de grondstof van papier en papierproducten. Deze moeten uit een verantwoord beheerd bos komen. Zij voldoen aan de eisen van het FSC label en dragen daarmee bij aan de bescherming van onze wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd.ClimateCalc is een rekenmethode om te bepalen wat de CO2-uitstoot op jaarbasis is. Op deze manier kan de CO2-voetafdruk van het drukwerk zelfs volledig worden gecompenseerd. Dit betekent dat er certificaten worden gekocht bij Climate Neutral. 
Zie Climate Neutral
 


ISO 14001 is de internationale norm met eisen voor een milieumanagementsysteem. Onze drukker beschikt over een ISO Milieuzorg certificering. Binnen het bedrijf hanteren ze een milieubeleid waarbij ze in alles wat ze doen rekening houden met het milieu.

 

ANDERE ARTIKELEN.

Een fris of niet fris communicatiemiddel

7 redenen waarom goede plannen vaak stranden

Hoe een praatplaat helpt om plannen vooruit te krijgen.


Naar alle artikelen >>

info@frisseplannen.nl Bel: 06 47 218 000

Grafisch ontwerp voor maatschappelijk bewusten

Onderdeel van Carli-d. KVK 30218894.


Algemene Voorwaarden - AVG-Privacy Statement